5 dingen waar je op moet letten bij een All-Inclusive vakantie - All inclusive vakantie aanbiedingen | all-inclusive.be

5 dingen waar je op moet letten bij een All-Inclusive vakantie

Er zijn meerdere zaken waar je op moet letten wanneer je een all-inclusive vakantie boekt. Zo kom je tijdens je verblijf niet voor onnodige verrassingen te staan. Waar moet je op letten tijdens het boeken van een all-inclusive vakantie?

© Flickr.com

1. Wat zit er allemaal inbegrepen?
Eén van de belangrijkste dingen is dat je vooraf goed moet kijken wat er allemaal bij de prijs inbegrepen is. Dit staat doorgaans altijd duidelijk vermeld tijdens het boeken van je vakantie of op de website van de aanbieder. Soms wordt niet alles vergoed en moet je bijvoorbeeld snacks of alcoholische drankjes wel betalen. Dit kan per resort erg verschillend zijn. Let hier dus goed op voordat je een daadwerkelijke keuze maakt.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde all-inclusive vakantie!
Promo
Comfortabel of luxueus all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een all-inclusive vakantie
Promo

2. Welke faciliteiten zijn er?
Het aantal faciliteiten kan per bestemming en resort enorm verschillen en ook de focus is erg divers. Het ene resort of hotel heeft meerdere grote zwembaden met glijbanen, terwijl een ander bijvoorbeeld een kleiner zwembad heeft, maar ook een sportruimte of sauna. Bedenk ook dat de faciliteiten niet altijd gratis zijn, dus dit zijn ook dingen om goed te controleren. Zoek een resort uit dat voldoet aan jouw wensen.

3. Wat is er in de omgeving?
Sommige mensen kiezen voor een all-inclusive vakantie met het doel om constant in het resort te blijven, maar wanneer je ook wat bezienswaardigheden wilt bekijken, dan kan de ligging van het resort erg belangrijk zijn. Zijn er bezienswaardigheden in de buurt te vinden? En wanneer dat niet zo is, is er dan bijvoorbeeld wel een gratis taxiservice? Dit zijn nuttige dingen om goed in de gaten te houden.

©maxpixel.net

4. Wat vinden anderen van de all-inclusive vakantie?
Het kan heel erg goed zijn om recensies online te lezen. Bekijk wat mensen beschrijven. Vonden ze de all-inclusive vakantie goed? Of hebben ze bepaalde opmerkingen die belangrijk kunnen zijn voor het verblijf? Bekijk alle recensies ook kritisch. Sommige mensen zijn erg negatief, maar beschrijven misschien zaken die voor jou minder van belang zijn. Kijk ook goed wat er wordt geschreven over oplossingen die het hotel of resort aanbood wanneer er toch iets mis ging. Dit zegt immers ook genoeg over de service.

5. Vergelijk alle hotels
Als je eenmaal weet wat je allemaal wilt en belangrijk vindt, is het tijd om verschillende hotels of resorts met elkaar te vergelijken. Bekijk de prijzen en eventuele aanbiedingen en zet alle voor- en nadelen tegen elkaar. Blijf heel kritisch en bedenk wat voor jou echt belangrijk is. Misschien hoeft die sauna niet perse en vind je het belangrijker dat een all-inclusive vakantie goedkoper is. Kijk uiteraard ook altijd goed naar de eisen van je reisgezelschap.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde all-inclusive vakantie!
Promo
Comfortabel of luxueus all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een all-inclusive vakantie
Promo