Een all inclusive vakantie met kinderen - All inclusive vakantie aanbiedingen | all-inclusive.be

Een all inclusive vakantie met kinderen

All inclusive vakanties zijn vooral ontzettend populair bij koppels en groepen met vrienden die er even tussenuit willen. Heerlijk eten, drinken en gezellig doen zonder dat je jezelf druk hoeft te maken over het budget. Het is voor veel mensen de ideale manieren om stress te vermijden op vakantie. Er is immers overal voor gezorgd. Wanneer je met kinderen moet reizen is deze stress echter nog veel groter. De vakantie wordt niet alleen duurder, maar ook het organiseren van alles is een stuk lastiger. Vind maar eens een activiteit die alle kinderen leuk vinden en zorg er tegelijkertijd eens voor dat je zelf ook geniet. Toch is het mogelijk om met de kinderen een heerlijke all inclusive vakantie te beleven. We zetten hieronder wat tips voor je op een rijtje.

Kind in zee

© Pixabay.com

De voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker ook wanneer je met kinderen naar aan resort gaat. Zoek bijvoorbeeld vooraf uit of er bepaalde clubs en animaties zijn voor kinderen. Kijk daarbij naar de leeftijd, wat voor activiteiten ze doen en om welke tijd het gaat. Op die manier kun je veel beter plannen. Kijk vervolgens ook of er speciale gebieden in het resort zijn waar alleen volwassenen mogen komen. Maak daarna een oppervlakkig schema met dingen die je wilt doen en proberen. Kijk daarbij niet alleen naar wat je zelf wil, maar ook wat de kinderen van verschillende leeftijden graag willen doen op vakantie. Je kunt de kinderen ook bij dit schema betrekken overigens. Kinderen zijn namelijk dol op structuur, zelfs als je op vakantie bent!


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde all-inclusive vakantie!
Promo
Comfortabel of luxueus all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een all-inclusive vakantie
Promo

Op het resort zelf
Wanneer er een kids club op het resort is, is het verstandig om de kinderen daar meteen de eerste dag heen te brengen. Dan weet je namelijk direct of ze het ook echt leuk vinden of dat er iets anders bedacht moet worden de rest van de vakantie. Meestal vinden kinderen het echter geweldig. Wanneer je trouwens met kinderen op een all inclusive vakantie bent, is het niet verstandig om er direct totaal andere regels op na te houden. Natuurlijk ben je wat soepeler dan thuis en laat je bepaalde dingen toe.

Kind aan zee

© Pixabay.com

Toch is het verstandig om goed op te letten dat ze bijvoorbeeld genoeg slaap krijgen. Wanneer dat niet het geval is, krijg je alleen maar vervelende situaties. Wijk ook vooral niet teveel af van de bedtijden die je thuis gebruikt omdat ze dan zowel op vakantie moeten wennen als wanneer ze weer thuis zijn. Het is trouwens direct de ideale manier om je kinderen kennis te laten maken met nieuw voedsel. Maak bijvoorbeeld de afspraak dat ze iedere dag iets uitproberen dat ze niet kennen. En let vooral goed op hoeveel ze opscheppen. Voedselverspilling is immers niet normaal en dat kun je de kinderen niet vroeg genoeg leren. Vergeet tot slot vooral niet om te genieten van al het moois dat een resort te bieden heeft en natuurlijk van elkaar!