Hoe inpakken voor een all-inclusive vakantie? - All inclusive vakantie aanbiedingen | all-inclusive.be

Hoe inpakken voor een all-inclusive vakantie?

De zomer komt er weer aan! Je vakantie bij het organiseren van een aantal tijdrovende zaken, zoals het boeken van een all-inclusive vakantie of vakantiehuisje en vliegtickets. Vermoedelijk heb je deze stappen al gezet, en hoeven nu alleen nog maar de koffers ingepakt te worden. Welke rokjes en jurkjes neem je mee? Welke schoenen moeten er mee? Wat mag je niet vergeten? Hoe bespaar je bagageruimte? Het moge duidelijk zijn: inpakken zorgt voor de nodige stress. Wat advies kan vast geen kwaad, dus lees gauw verder voor de meest nuttige inpaktips, zodat je op relaxte wijze de laatste voorbereidingen afrondt. Fijne vakantie, alvast!

inpakken

© Pexels.com

Lijstje
Voordat je op je kledingkast afstevent, is het handig om een overzicht te maken met daarin de spullen die absoluut mee moeten op vakantie. Maak ten eerste een “algemene lijst”, waar je alles opzet wat je anders zou vergeten. Denk bijvoorbeeld aan pleisters, je eigen lievelingsthee en telefoonopladers. Zorg ervoor dat de lijst ergens hangt waar alle leden van het gezin er zicht op hebben. Zo vormt de lijst een geheugensteuntje voor iedereen.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde all-inclusive vakantie!
Promo
Comfortabel of luxueus all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een all-inclusive vakantie
Promo

Beperk hoeveelheid kleding
Natuurlijk is de hoeveelheid kleding die mee moet, afhankelijk van je bestemming en de duur van je vakantie. Toch is het wijs om de hoeveelheid te beperken: je zult veel minder verschillende soorten kleding nodig hebben dan je thuis denkt. Ga je naar een zonnige bestemming? Neem dan maximaal twee lange broeken mee. Misschien draag je ze ’s avonds een paar keer, maar juist in warme vakantielanden blijf je na het avondeten in een zomerjurk of jumpsuit rondlopen. Zeker als je naar een all-inclusive resort gaat, hoef je je over je kleding geen zorgen te maken. Vaak is daar een wasserette aanwezig waar je je belangrijkste kledingstukken in de was kunt gooien.

Trucjes om ruimte te besparen
Meerdere schoenparen zijn ook vrijwel altijd overbodig. Het is leuk om af te kunnen wisselen, maar vraag jezelf af of je zoveel schoenen wel echt nodig hebt. Vaak is een extra paar badslippers nuttiger om mee te nemen, mocht er een wegraken of kapot gaan.

strandslippers

© Pixabay.com

Reisflacons
Grote flessen shampoo, hairconditioner en douchegel nemen veel ruimte in. Probeer daarom alle flacons te vervangen door kleine reisflesjes. Jij en de andere gezinsleden kunnen hierin een gewenste hoeveelheid van eigen zeep en shampoo doen, zonder dat er zes grote flessen mee hoeven. Check daarnaast of er een haarföhn aanwezig is in de accommodatie waar je zult verblijven. Als dit het geval is, is het zonde om zelf een föhn mee te nemen.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde all-inclusive vakantie!
Promo
Comfortabel of luxueus all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een all-inclusive vakantie
Promo

EHBO-koffer
Naast de pinpassen en huissleutels, moet je ook echt een goede EHBO-kit meenemen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus onderschat het belang van de kit niet. Zorg ervoor dat er anti-insectenmiddel, pijnstillers, jodium en voldoende pleisters mee gaan. Zo’n setje komt altijd van pas, of het nu voor jezelf is of voor een ander. Wie naar een bosrijke bestemming afreist, moet tot slot ook echt een tekentang meenemen. Zonder tang kun je een teek onmogelijk op verantwoorde wijze verwijderen.