Welke cocktails nuttig jij tijdens je all-inclusive vakantie? - All inclusive vakantie aanbiedingen | all-inclusive.be

Welke cocktails nuttig jij tijdens je all-inclusive vakantie?

Na een jaar van hard werken is het tijd voor vakantie. Je boekt een all-inclusive vakantie naar een warme bestemming, en kunt hier twee weken lang genieten van de lekkerste drankjes, heerlijk eten en zon, heel veel zon.
Je dag begint met heerlijk uitslapen, vervolg neem je een duik in het zwembad en lig je tussendoor op het strand. Relaxt genieten. Hoe kun je dit beter doen met een heerlijke cocktail in je hand. Let bij het boeken op of de cocktails zijn inbegrepen bij het all-inclusive principe, zodat je niet voor onvoorziene verrassingen komt te staan tijdens je reis. We hebben een aantal cocktails voor je uitgelicht, zo weet jij wat je de volgende reis kan bestellen. Cocktail, Fiësta, Siësta!

©

© Pexels.com

Pina Colada
De alom bekende Pina Colada doet het nog altijd heel erg goed. De mix van kokos, ananassap en rum is al jaren te verkrijgen in bijna elk resort. De populairste cocktail voor een strandvakantie is uitgevonden in Puerto Rico achteraan de in jaren ’70, maar wie de eer echt toe komt is nog steeds een discussie over aan de gang.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde all-inclusive vakantie!
Promo
Comfortabel of luxueus all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een all-inclusive vakantie
Promo

Mojito
De Mojito vond zijn oorsprong op Cuba, raar genoeg was dat niet in een bar. Waarschijnlijk werd de Mojito geboren bij de boeren of bij de slaven. Met de jaren is de Mojito steeds populairder geworden. Hoe kan dat ook anders met zijn smaakvolle, frisse ingrediënten. Ideaal voor lange nachten op het strand.

Daiquiri
Deze relatief onbekend cocktail vond eveneens zijn oorsprong in Cuba. Enorm handig van de Daiquiri is dat deze cocktail snel en makkelijk te maken is. De Daiquiri heeft maar drie ingrediënten; rum, citroensap en suiker. Lekker verfrissend is hoe we de cocktail het beste kunnen omschrijven. De daiquiri is al zo oud, dat er inmiddels al talloze verschillende varianten op gemaakt zijn.

Cuba Libre
De simpelste variant van deze cocktail kennen we gewoonweg als rum met cola. De naam komt voort uit een Amerikaanse kapitein. Hij bestelde een rum met cola en limoen om Cuba’s onafhankelijkheid van Spanje te vieren met de zin: “Por Cuba libre”.

cuba libre

© Flickr.com

Bahama Mama
Deze zoete cocktail vond zijn oorsprong op de Bahama’s. De kleur van de cocktail wisselt nog wel eens omdat er gebruik wordt gemaakt van donkere en lichte rum. Verder wordt er grenadine sap en ander fruitsap aan toegevoegd.

Ti Punch
De Ti Punch is enorm populair op eilanden zoals Martinique en Guadeloupe. Rhum Agricole is het belangrijkste onderdeel van deze cocktail, die verder wordt aangevuld met suikerriet en lime. Buiten de Cariben is de cocktail verder vrij moeilijk te verkrijgen.


Zin in vakantie? Dit is de weg naar een geslaagde all-inclusive vakantie!
Promo
Comfortabel of luxueus all-inclusive verblijf? Bekijk hier het ruime aanbod!
Promo
Ontdek hier de voordeligste bestemmingen voor een all-inclusive vakantie
Promo

Painkiller cocktail
De geschiedenis vertelt ons dat deze gele cocktail voor het eerst te verkrijgen was in een bar op de Britse Maagdeneilanden. De cocktail, gebaseerd op rum, is verder een mix van kokosnoot, sinaasappelsap en ananassap. Dit alles besprenkeld met nootmuskaat levert deze cocktail een fantastische smaak op.